Blogy

« Späť

Detská služba

Detská služba

Deti v spoločenstve

Naše deti sú veľkým darom nie len pre rodiny v spoločenstve, ale pre nás všetkých. Často nás prekvapujú jednoduchosťou a prirodzenosťou, s akými vnímajú veci okolo seba a vzťah s Bohom, a pripomínajú nám, komu skutočne „patrí nebeské kráľovstvo“ (Mt 19,14).

Túžime a považujeme za svoju povinnosť hľadať spôsoby a vytvárať príležitosti, ako odpovedať na Ježišovu požiadavku, a „nechať ich prichádzať k Nemu“ (Mt 19,14), aby ho mohli spoznať ako dobrého Otca, zažívať jeho blízkosť už teraz, aby tak vzťah s Ním mal trvalé a ústredné miesto v ich živote. Okrem toho, že sú deti prítomné pri spoločnej modlitbe chvál, preto spolu s formáciou dospelých na formačných stretnutiach prebieha aj formácia detí.

„Detská škôlka“ (stretká) nesú každý rok jednotnú tému (napr. biblické postavy, vlastnosti Boha ako Dobrého pastiera). Pozostávajú z krátkeho slova, ktoré je poprepletané tvorivými aktivitami, dramatizáciou biblických príbehov, súťažami, modlitbou vo forme pesničiek a ukazovačiek a hrou. Je pre nás dôležité, aby to boli pre deti obohacujúce chvíle s Pánom a o Ňom, a aby to nebol len čas, kedy deti niekam „odložíme“, aby sme sa sami mohli v pokoji modliť alebo počúvať prednášku. Snažíme sa, aby si deti z každého stretka odniesli aspoň jednu, hoci jednoduchú, myšlienku alebo krátky citát z Písma, ku ktorému sa môžu doma s rodičmi vrátiť, modliť sa ním a takto dovoliť, aby sa to, čo na stretku zažili, stávalo súčasťou ich každodenného života. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým